Obavijest o stipendiranju učenika viših razreda srednjih škola pripadnika romske nacionalne manjine u 2019./2020. školskoj godini

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, sukladno Nacionalnoj strategiji za uključivanje Roma za razdoblje od 2013. do 2020. godine, kontinuirano dodjeljuje stipendije učenicima srednjih škola pripadnicima romske nacionalne manjine.

U cilju učinkovitog stipendiranja učenika viših razreda srednjih škola pripadnika romske nacionalne manjine u 2019./2020. školskoj godini molimo srednje škole da nam dostave:
 
  1. presliku svjedodžbe o završenom razredu,
  2. uvjerenje o upisu u viši razred srednje škole,
  3. izjavu roditelja/skrbnika da učenik nije korisnik druge stipendije,

za sve učenike pripadnike romske nacionalne manjine kojima je ranije dodijeljena stipendija sukladno Odluci o dodjeli stipendije učenicima srednjih škola pripadnicima romske nacionalne manjine za školsku godinu 2018./2019.

Napominjemo da se učenici srednjih škola pripadnici romske nacionalne manjine, koji su uspješno završili razred u školskoj godini 2018./2019., a ranije im je dodijeljena stipendija, neće morati ponovno prijavljivati na Javni poziv za stipendiranje učenika srednjih škola u školskoj godini 2019./2020. koji će uskoro biti raspisan.

Pisane vijesti | Priopćenja | Nacionalne manjine