Obavijest nastavnicima vezano uz edukacije za probni online esej


Poštovani nastavnici ocjenjivači probnog online eseja,


na vaše službene e-mail adrese poslane su obavijesti o informacijama vezanim uz edukacije za probni online esej.

Za uspješno ocjenjivanje eseja provest će se dvije edukacije. Na prvoj edukaciji ocjenjivači će se detaljnije upoznati sa sastavnicama ocjenjivanja i opisivačima tih sastavnica. Edukacija će se provesti online putem, možete joj pristupiti otvaranjem poveznice koja će biti poslana na vaše službene e-mail adrese. Također, bit ćete dodani u forum na Loomenu na kojemu ćete dobiti sve potrebne informacije i materijale za rad.

S obzirom na to da edukacija počinje sutra – u subotu 9. svibnja u 10 sati, molimo vas da se spojite na poveznicu za sudjelovanje u edukaciji nekoliko minuta ranije i pripremite materijale koji su dostupni na forumu jer ćete ih koristiti tijekom edukacije.

Sudjelovanje na ovoj edukaciji preporuča se svim ocjenjivačima, dok je obvezna za one ocjenjivače koji se prvi put prijavljuju za ocjenjivača eseja ili na edukaciji za ocjenjivanje eseja iz Hrvatskog jezika nisu bili zadnje tri godine. Predviđeno trajanje edukacije je 180 minuta.

Na drugoj edukaciji moraju sudjelovati svi ocjenjivači jer će se na toj edukaciji upoznati s esejskim zadatkom koji su učenici dobili, primjerima učeničkih eseja i opisivačima za A sastavnicu vrednovanja. Za tu će edukaciju nastavnici slučajnim odabirom biti dodijeljeni A, odnosno B razini ispita.

I druga će se edukacija provesti online putem, a bit će održana u subotu 16. svibnja također u 10 sati. Poveznicu za pristupanje toj edukaciji, kao i materijale potrebne za rad dobit ćete naknadno na forumu.

Tehničke upute za online ocjenjivanje dobit ćete kroz sljedećih nekoliko dana.

Zahvaljujemo vam još jednom što se svojim dodatnim radom i trudom, u ovakvim izazovnim i zahtjevnim vremenima, odlučili biti dio projekta Pisanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika.

 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja
Nacionalni centar za vanjsko vrednovanja obrazovanja
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET


Pisane vijesti | Priopćenja | Srednje obrazovanje