Ne propustite praktične radionice o društveno korisnom učenju Instituta za razvoj obrazovanja!

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) u sklopu EU-ova projekta „EDUpolicy LAB - društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti” organizira 27. veljače i 10. ožujka praktične radionice o osmišljavanju i pokretanju programa društveno korisnog učenja.

Projekt „EDUpolicy LAB - društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti“ nastoji povećati broj društveno aktivnih studenata/ica s razvijenim građanskim kompetencijama za rješavanje problema lokalne zajednice u sklopu razvoja i provedbe održivog programa društvenog učenja usmjerenog na socijalno isključene skupine u obrazovanju.

U dvije godine provedbe projekta, projektni partneri stvorili su riznicu preporuka, smjernica, vrijednosti i savjeta za razvoj programa društveno korisnog učenja ukoričenu u publikaciju pod nazivom Od ideje do promjene: Vodič za pokretanje programa društveno korisnog učenja.

Ideje i smjernice u sklopu projekta „EDUpolicy LAB - društveno korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti“ te ovoga vodiča nisu obvezatne - riječ je o preporukama kojima se visoka učilišta, nadležne institucije, nastavno i nenastavno osoblje, studenti, učenici, pripadnici civilnog društva te ostali istraživači i zainteresirana javnost mogu proizvoljno koristiti u svrhu daljnjeg razvoja i unaprjeđivanja DKU-a, ali i društvenog angažmana visokog obrazovanja kao takvog.

Zbog velikog interesa obrazovne zajednice za uspješnu integraciju DKU-a u vlastiti rad te kako bi se dodatno učvrstio dijalog između onih koji će provoditi programe DKU-a u budućnosti, projektni partneri održat će dvije dodatne radionice o pokretanju programa društveno korisnog učenja.

Radionice su namijenjene zaposlenicima visokoobrazovnih ustanova i organizacija civilnog društva.

DATUMI:

MJESTO: Institut za razvoj obrazovanja, Trg Nikole Zrinskog 9, Zagreb, I. kat.

VAŽNO: Zbog pravila i zakonitosti o provedbi EU-ova projekta, ako ste zaposlenik/ca visokoobrazovne ustanove ili organizacije civilnog društva (udruge, zaklade, sindikata ili slično), ljubazno Vas molimo da ispunite potvrdu o zaposlenju, ugradite je u memorandum svoje organizacije te donesete na događaj.

Za više informacija obratite se voditeljici projekta na adresu elektroničke pošte: jbegic@iro.hr.

Poziv je preuzet s internetske stranice: https://www.edupolicylab.com/post/ne-propustite-prakti%C4%8Dne-radionice-o-dru%C5%A1tveno-korisnom-u%C4%8Denju



Najave | Projekti | Visoko obrazovanje