Nastava na daljinu, raspored

Slika /slike/SkolaZaZivot/szz.jpg

Na poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

! VAŽNE INFORMACIJE !

MZO će isporučivati osnovni raspored sati za cijelu Hrvatsku za sve nastavnike koji nemaju spremna online predavanja.

Ako nastavnik ima gotova svoja predavanja, njegovi učenici ne moraju pratiti sadržaj koji je isporučio MZO, nego predmetni nastavnik u virtualnom razredu isporučuje svoje nastavne sadržaje i aktivnosti za učenike.

Pozivamo sve nastavnike da snimaju nastavne sadržaje te da nam svoja uspješna videopredavanja u trajanju od 15 minuta dostave na kurikulum@mzo.hr kako bismo i drugima omogućili njihovo korištenje. Potrebno nam je preko 300 videolekcija tjedno.

S desne strane, pod rubrikom „Dokumenti“ nalaze se upute za izradu videolekcija za nastavu na daljinu. Nastavnici i učitelji mogu snimati videolekcije za potrebe svojih učenika, a mogu ih poslati i Ministarstvu znanosti i obrazovanja na mail kurikulum@mzo.hr kako bi ih mogli koristiti i ostali.

Snimanje videolekcija nastavnici mogu popratiti i samo glasovno.


O S N O V N A    Š K O L A - predmetna nastava
 

ponedjeljak,
1. lipnja

 
utorak,
2. lipnja
srijeda,
3. lipnja 
četvrtak,
4. lipnja
petak,
5. lipnja

5. razred
 
5. razred 5. razred 5. razred 5. razred

6. razred
 
6. razred 6. razred 6. razred 6. razred

7. razred
 
7. razred 7. razred 7. razred 7. razred

8. razred
 
8. razred 8. razred 8. razred 8. razred

 


S R E D N J A    Š K O L A
 

ponedjeljak,
1. lipnja

 
utorak,
2. lipnja 
srijeda,
3. lipnja
četvrtak,
4. lipnja
petak,
5. lipnja

1. razred
 
1. razred 1. razred 1. razred 1. razred

2. razred
 
2. razred 2. razred 2. razred 2. razred

3. razred
 
3. razred 3. razred 3. razred 3. razred

Sve ostale video lekcije za osnovnu i srednju školu dostupne su na mrežnim stranicama Škole za život - https://skolazazivot.hr/video-lekcije/

OSNOVNA ŠKOLA - razredna nastava:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organiziralo je u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima. Ta se nastava prikazuje u programu pod nazivom Škola na Trećem svaki radni dan u sljedećim terminima:

 

Razred
 
Termin Reprizno emitiranje

1. razred
 
počinje u 8.00 sati počinje u 14.00 sati

2. razred
 
počinje u 9.00 sati počinje u 15.00 sati

3. razred
 
počinje u 10.00 sati počinje u 16.00 sati

4. razred
 
počinje u 11.00 sati počinje u 17.00 sati

Radni materijali uz Školu na Trećem dostupni su na mrežnim stranicama Škole za život - https://skolazazivot.hr/materijali/

U suradnji s Hrvatskim društvom prevoditelja znakovnog jezika za gluhe, osigurano je praćenje Škole na Trećem za učenike s oštećenjem sluha putem Facebook stranice Hrvatskog društva prevoditelja znakovnog jezika.

Prevođenje će se odvijati uživo (LIVE opcija na Facebooku) i u realnom vremenu, a sadržaji će biti dostupni i nakon što program završi.

OSNOVNA ŠKOLA - predmetna nastava:

Od ponedjeljka 16. ožujka učenici viših razreda osnovne škole (5., 6., 7. i 8. razred) imat će mogućnost pratiti nastavne sadržaje u obliku videolekcija i online i putem Sportske televizije u vremenu od 8 do 14 sati.


SREDNJA ŠKOLA

Od ponedjeljka 23. ožujka učenici srednjih škola (od 1. do 4. razreda) imat će mogućnost pratiti nastavne sadržaje u obliku videolekcija i online i putem RTL2 programa u vremenu od 8 do 12 sati.


Od subote 28. ožujka učenici završnih razreda srednjih škola imat će mogućnost pratiti pripreme za polaganje ispita državne mature u obliku videolekcija putem RTL2 programa u vremenu od 9.30 do 11.30 sati.
 
Nastava na daljinu na jeziku i pismu nacionalnih manjina

Odgoj i obrazovanje pripadnika nacionalnih manjina sastavni je dio cjelokupnoga sustava odgoja i obrazovanja te se nastava na daljinu u školskim ustanovama koje provode odgoj i obrazovanje na jeziku i pismu nacionalnih manjina održava od samoga početka uvođenja ovakvoga vida nastave, uz pomoć različitih izvora i uporabom digitalnih materijala, izradom te dijeljenjem između učitelja i nastavnika neovisno o kojemu modelu obrazovanja je riječ. 

Materijale za izvođenje nastave na daljinu na jeziku i pismu nacionalnih manjina možete pronaći ovdje.
 

Pisane vijesti | Priopćenja | Odgoj i obrazovanje