Najava za subotu, 10. studenoga

U sklopu edukacije učitelja i nastavnika u eksperimentalnim školama, ali i kao dio najveće edukacije u povijesti Hrvatske za frontalno uvođenje kurikularne reforme sutra, u subotu, 10. studenog u Varaždinu održava se Regionalni stručni skup o predmetnim kurikulumima. Na ovoj velikoj edukaciji koja će okupiti 500ak učitelja iz cijele Hrvatske, sudionicima će se obratiti ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak. Skup će se održati s početkom u 10 sati u Prvoj gimnaziji Varaždin (Ul. Petra Preradovića 14, Varaždin).  Riječ je o nastavku pružanja potpore i dodatne podrške školama i učiteljima koji sudjeluju u eksperimentalnom programu Škola za život, ali i pripreme za frontalno uvođenje u sve škole.

Regionalni stručni skup održava se u sklopu projekta „Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme (CKR)“ koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. Europskog socijalnog fonda.

Isti takav skup održava se u Rijeci i okupit će oko 400 učitelja.

NAPOMENE: 
Mediji će moći snimiti uvodni govor ministrice svim sudionicima, a nakon toga će se sa ministricom zaputiti u obližnju prostoriju na edukaciju ravnatelja gdje će moći snimiti prvih 15 minuta edukacije. 
Za izjavu će biti dostupni ministrica Blaženka Divjak, voditeljica mentorskog tima Helena Valečić te ravnatelji Škola za život.
Radi akreditacije, molimo predstavnike medija da dođu barem 10ak minuta ranije.


Najave | Nacionalni kurikulum