Najava za srijedu, 18. srpnja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je novih gotovo 200 milijuna kuna iz EU fondova za mega računalo distribuirano u četiri grada - Zagreb, Osijek, Rijeka, Split - koje je deset do dvadeset puta jače od postojećih kapaciteta u Hrvatskoj, a koristit će se za vrhunska znanstvena istraživanja i prikupljanje podataka nužnih za iskorak u moderne tehnologije poput umjetne inteligencije i big data. Ovaj projekt dio je reforme sustava znanosti i poticanja izvrsnosti, odnosno zaustavljanja odlaska najboljih stručnjaka iz Hrvatske.

Potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt „Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)“ održat će se sutra, u srijedu, 18. srpnja u 11 sati u Ministarstvu znanosti i obrazovanja (Multimedijalna dvorana u prizemlju).

Na svečanosti će se obratiti ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric, državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić te ravnatelj Sveučilišnoga računskog centra Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Zoran Bekić.

NAPOMENA: Predviđeno trajanje je 30 minuta.

Najave | Projekti | EU fondovi