Najava za ponedjeljak, 28. svibnja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je novih milijardu kuna iz EU fondova za vrhunsku opremu i znanstvenu infrastrukturu. Riječ je o najvećem ulaganju u znanstvenu infrastrukturu i opremu u posljednjih deset godina.

Ovim značajnim ulaganjima obnovit će se zastarjela infrastruktura te će se dvadesetak znanstvenih organizacija opremiti suvremenom znanstveno-istraživačkom opremom koja će omogućiti značajan iskorak u istraživanjima, atraktivnosti za mlade istraživače te veću mogućnost suradnje s inozemnim istraživačima, kao i gospodarskim sektorom koji će moći koristiti suvremenu opremu i pripadajuće usluge znanstvenoga sektora.

U ponedjeljak, 28. svibnja, u 9.30 sati u Ministarstvu znanosti i obrazovanja (Multimedijalna dvorana, Donje Svetice 38, Zagreb) održat će se svečanost potpisivanja 17 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu sektora istraživanja, razvoja i inovacija“.

Na svečanosti će se obratiti ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric te državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić.

NAPOMENA: Predviđeno trajanje je 30 minuta.
 

Najave | Projekti | EU fondovi