Najava: Uvodna konferencija projekta EPER, 5. srpnja 2019. godine, hotel Capital, Jurišićeva ul. 22, Zagreb

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira uvodnu konferenciju projekta EPER, koja će se održati 5. srpnja 2019. godine u hotelu Capital u Jurišićevoj ul. 22 u Zagrebu.

Projekt EPER (Effective partnership for enhanced recognition) sufinanciran je uz potporu Erasmus+ programa Europske unije - Ključna aktivnost 3/KA3/ - potpora reformi politika. Nositelj projekta je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a zemlje partneri su Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Srbija. Cilj projekta je unapređenje postupaka i prakse priznavanja u zemljama partnerima, jačanje kapaciteta za provedbu Lisabonske konvencije o priznavanju te jačanje regionalne suradnje uz razmjenu iskustava i dobre prakse između partnera iz Jugoistočne Europe.

Uvodna konferencija je prva aktivnost u sklopu projekta EPER, a njezin glavni cilj je razmjena iskustava i dobre prakse na području razvoja i provedbe politika priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija te poticanje rasprave o temama koje će biti obuhvaćene projektnim aktivnostima.

Na konferenciji će primjere dobre prakse prezentirati stručnjaci iz Europske komisije/Eurydicea, Skupine za praćenje Bolonjskoga procesa (BFUG), Europske udruge sveučilišta (EUA) te nekoliko europskih ENIC/NARIC ureda. Na panel-raspravi o izazovima na području priznavanja u Jugoistočnoj Europi sudjelovat će panelisti iz zemalja projektnih partnera.

Konferencija je namijenjena upravama visokih učilišta, tijelima nadležnima za postupke priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija, istraživačima i donositeljima politika. Za sudjelovanje na konferenciji nije potrebno platiti kotizaciju, ali je ograničen broj mjesta. Ministarstvo će sudionicima osigurati osvježenje i ručak, ali sudionici izvan Zagreba trebaju sami snositi troškove puta i smještaja. Željeli bismo naglasiti da je broj sudionika ograničen i da će mogućnost sudjelovanja imati sudionici koji se jave prvi. Radni jezik konferencije je engleski.

Pozivamo vas da nam svoje prijave za sudjelovanje dostavite najkasnije do 14. lipnja 2019. godine na adresu elektroničke pošte: eper.projekt@mzo.hr. U prijavi molimo navedite podatke za kontakt (e-mail i broj telefona) i instituciju iz koje dolazi sudionik. Dnevni red bit će dostavljen svim prijavljenim sudionicima.

 



Najave | Projekti | Visoko obrazovanje