Nagrada Soljačić za izniman uspjeh na državnoj maturi iz područja fizike i matematike

Dodjela nagrade Soljačić održat će se 26. srpnja 2019. godine.

Ugledni hrvatski znanstvenik, redoviti profesor na Odsjeku za fiziku na Massachusetts Institute of Technology (MIT) Marin Soljačić i ove godine dodjeljuje nagradu najboljem maturantu za izniman uspjeh na državnoj maturi. Financijskim iznosom od pet tisuća američkih dolara Soljačić će nagraditi najboljega maturanta za postignute rezultate iz fizike i matematike.

Nagrada Soljačić dodjeljuje se u iznosu od pet tisuća američkih dolara. Kriteriji su sljedeći: dobitnik nagrade je maturant koji na državnoj maturi postigne najbolji rezultat/najviši postotak riješenosti testa iz matematike (A razina) + postotak iz fizike. Ako je dvoje ili više maturanata s jednako visokim postotkom riješenosti testova, u kriterij ulaze i rezultati testa iz hrvatskoga jezika. Hrvatski A boduje se 20 posto više nego hrvatski B. Ako i nakon toga ponovno bude dvoje ili više maturanata s jednako visokim postotkom riješenosti testa, podijelit će nagradu.

Dodjela nagrade Soljačić održat će se 26. srpnja 2019. godine. Nagradu najboljim maturantima zajednički će uručiti profesor Soljačić i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.
 

Pisane vijesti | Priopćenja | Srednje obrazovanje