Ministrica Divjak pozvala sve da se dobro pripreme za sljedeću školsku godinu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak zahvalila je svima dionicima obrazovanja na radu u školskoj godini koja se privodi kraju, zaželjela im ugodne praznike i pozvala da se dobro pripreme za sljedeću školsku godinu.

Pripreme za sljedeću godinu teku po planu, kazala je ministrica Divjak i dodala da u Ministarstvu pripremaju puno novosti za sljedeću školsku godinu. Mi u ministarstvu će imati radno ljeto, kako bi se krenulo na vrijeme s uvođenjem obavezne informatike u pete i šeste razrede i uvođenje eksperimentalnog programa „Školu za život“ u sedamdesetak škola diljem Hrvatske, kazala je.

Krenuli smo s vrlo važnom reformom strukovnog obrazovanja i sljedeće godine imamo neke eksperimentalne programe u tom dijelu, ali puni zamah reforme strukovnog obrazovanja i zamah utjecaja na programe u školama očekujemo 2019/2020. godine, kazala je ministrica Divjak.

Ona je izrazila očekivanja da će sve što treba za sljedeću školsku godinu biti gotovo do sredine srpnja, te da učitelji mogu računati na odmore od sredine srpnja.

Sve naše pripreme su u skladu s planovima, dobili smo gotovo 130 kompleta eksperimentalnih udžbenika, koji su u procesu recenzije, izuzetak su udžbenici iz fizike, kemije i biologije koji će stići početkom srpnja, zaključila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Preuzeto sa: Hina

Vijesti iz medija | Priopćenja | Odgoj i obrazovanje