Ministrica Divjak otvorila Studentski dom u Čakovcu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u utorak je u Čakovcu na području bivše vojarne otvorila novi Studentski dom, prvi u tom gradu, čija je gradnja koštala 10 milijuna kuna, velikim dijelom iz EU fondova.

Dom ima 39 ležajeva, a nalazi se u blizini Međimurskog veleučilišta koje ove godine slavi deset godina rada.

Tom prigodom ministrica Divjak je izjavila kako je novi objekt od velike važnosti za daljnji razvoj Veleučilišta te će doprinositi uključivanju studenata iz cijele Hrvatske na obrazovanju iz STEM područja.

U sklopu posjeta Međimurskoj županiji ministrica je održala i radni sastanak s vodstvom županije, na kojem je čestitala županu Matiji Posavcu na provođenju brojnih projekata i politike koja vodi k prosperitetu svih žitelja gdje je Međimurje primjer drugima u Hrvatskoj.

„Posebno me veseli što Međimurska županija već sada vidi svoju priliku orijentacijom prema tehničkom području i informatici te povezuje to sa školama i tržištem rada", rekla je Divjak i najavila kako će njezino ministarstvo sudjelovati u opremanju međimurskih škola i dvorana, a posebna sredstva su osigurana za OŠ Pribislavec.

Župan Posavec istaknuo je kako je Međimurska županija, prema podacima Ministarstva financija, ona koja najviše izdvaja za školstvo i jedina brine za osnovnoškolce modelom besplatnih udžbenika i sufinanciranjem prijevoza za učenike osnovnih i srednjih škola.

Istaknuo je kako uvijek treba gledati prema budućnosti, prilagođavanju obrazovanja tržištu rada i stvaranja škole za život, a ne škole za ocjene. Najavio je i 30 milijuna vrijedan projekt financiran bespovratnim sredstvima iz EU fondova. „Riječ o osnivanju potporne, istraživačke i edukacijske institucije za 'Metalsku jezgru', za koju se u roku od nekoliko dana očekuje potpisivanje ugovora", kazao je.

Preuzeto sa: Hina

Vijesti iz medija | Priopćenja | Visoko obrazovanje