Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje Strateški okvir za digitalno sazrijevanje škola i školskog sustava u Republici Hrvatskoj (2030)

Strategija digitalnog sazrijevanja škola i školskog sustava namijenjena je ponajprije nastavnicima i ravnateljima kao nositeljima procesa poučavanja i upravljanja školama, kojima informacijska i komunikacijska tehnologija stoji na raspolaganju kao potencijal za inoviranje u učenju, poučavanju, poslovanju škole.

Od sustavnog pristupa planiranju IKT-a u školama najveću bi korist trebali imati učenici koji već danas uvelike koriste tehnologiju izvan škole te njihovi roditelji, a dugoročno i poslodavci te društvo u cjelini čiji su pripadnici digitalno kompetentni građani spremni za život i rad u suvremenom okruženju.

Proces strateškog planiranja pokrenut je kako bi se usmjerile politike, aktivnosti i projekti u području primjene tehnologije u školama i školskom sustavu do 2030. godine te osigurala dugoročna održivost početnih investicija, kao i prepoznao rad i uloga nastavnika, ravnatelja i djelatnika agencija u složenim procesima integracije IKT-a u školski sustav.
 

Pisane vijesti | Strategijski i akcijski dokumenti | Odgoj i obrazovanje