Ministar Fuchs sudjelovao na sastanku Svjetske zdravstvene organizacije

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs sudjelovao je na sastanku Svjetske zdravstvene organizacije na temu održavanja školske nastave za vrijeme pandemije bolesti COVID-19.

Hrvatska je odabrana kao jedna od šest zemlja (uz Dansku, Njemačku, Izrael, Tursku, Armeniju) za prezentaciju svoga modela izvođenja nastave pa je tako ministar Fuchs europskim i svjetskim kolegama održao prezentaciju o hrvatskome modelu povratka u škole.  

Na sastanku je istaknuta važnost primarne zdravstvene zaštite s posebnim fokusom na pomoć ranjivim skupinama društva i obrazovanja te zaštitu onih najugroženijih. Sve zemlje suočavaju se sa sličnim izazovima pa je od iznimne važnosti međunarodna suradnja te prikupljanje i razmjena informacija o najnovijim istraživanjima.

Sastanku je nazočilo više od 250 stručnjaka iz područja obrazovanja i zdravstva. Ovo je prvi u nizu sastanaka s ciljem razmjene iskustava i znanja europskih i svjetskih stručnjaka u zajedničkoj borbi protiv ove globalne pandemije.

Pisane vijesti | Priopćenja | Odgoj i obrazovanje