Minecraft Education Edition

Ministarstvo znanosti  i obrazovanja ove godine je sklopilo Okvirni sporazum i prvi Godišnji ugovor o nabavi najma korištenja Microsoft programskih proizvoda za osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj.

Temeljem  spomenutog Okvirnog sporazuma i Ugovora, Ministarstvo je, kao dodatnu pogodnost, nastavnicima i učenicima osnovnih i srednjih škola s aktivnim elektroničkim identitetom iz AAI@EduHr sustava, osiguralo pravo na instalaciju i korištenje Minecraft Education Edition aplikacije.

Minecraft Education Edition je obrazovna verzija popularne računalne igre Minecraft, koja se može koristiti individualno, tj. samostalno na računalima u školama ili kod kuće, a dodatno je i posebno prilagođena korištenju u učionicama.

Aplikacija se može preuzeti sa sljedeće poveznice:  https://education.minecraft.net/get-started/download/, a nakon instalacije, za prijavu je potrebno upisati podatke (adresu elektroničke pošte i zaporku) iz AAI@EduHr sustava.Pisane vijesti | Priopćenja | Informacijska infrastruktura