MERLIN 2015/2016 - sustav za udaljeno učenje za visoka učilišta

Centar za e-učenje Srca, uspostavio je i održava sveučilišni sustav za e-učenje Merlin. Merlin je zajednička, svima dostupna platforma za projekte primjene e-učenja u sveučilišnoj nastavi, odnosno za izvođenje kolegija sveučilišnih studija uz primjenu tehnologija e-učenja.

Merlin se temelji na sustavu otvorenoga kôda Moodle, koji je dodatno razrađen i prilagođen okruženju i potrebama korisnika. Sustavom za e-učenje Merlin Srce omogućava ustanovama iz visokoga obrazovanja i znanosti, ali i pojedincima iz akademske zajednice da u Srcu udome svoje on-line kolegije i koriste zajedničke resurse za potrebe e-učenja.

Sustav održavaju djelatnici Centra za e-učenje osiguravajući pouzdan i neprekidan rad sustava i njegovu dostupnost sveučilišnim ustanovama, nastavnicima i studentima.

Sustav se kontinuirano razvija i prilagođava potrebama svojih korisnika. Djelatnici Centra za e-učenje nastavnicima i studentima daju tehničku podršku u uporabi sustava te savjetima i preporukama pomažu nastavnicima u izradi on-line kolegija sukladno temi kolegija, broju studenata i potrebama nastavnika.



Pisane vijesti | Priopćenja | Informacijska infrastruktura