Marko Rajković dobitnik Nagrade Sakač za izniman uspjeh na državnoj maturi iz informatike

Dobitnik Nagrade Sakač je Marko Rajković, učenik III. gimnazije iz Osijeka. Nagrada Sakač dodjeljuje se u iznosu od pet tisuća eura, a dobitnik nagrade je maturant koji na državnoj maturi postigne najbolji rezultat/najviši postotak riješenosti ispita iz informatike. Ako je dvoje ili više maturanata s jednako visokim postotkom riješenosti ispita iz informatike, dodatno se kao kriterij gledaju i rezultati na ispitu iz matematike. S obzirom na to da je dvoje učenika imalo 100% riješenosti ispita iz informatike, dobitnik nagrade prema drugom kriteriju (matematika na višoj razini) je Marko.

Nagradu dodjeljuje Boris Sakač, jedan od doajena hrvatske informatike, dugogodišnji savjetnik Međunarodnoga olimpijskog odbora u Lausannei, koji je sudjelovao u rukovođenju informatičkom podrškom na Olimpijskim igrama od 1984. do 2010. godine.

Dodjela nagrade Sakač održat će se 31. srpnja 2019. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a nagradu će zajednički uručiti Boris Sakač i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.
 

Najave | Priopćenja | Srednje obrazovanje