Kutak za studente (objavljeno 23. 4. 2020.)

Dragi studenti,
 
kao nikada prije na naše živote utjecala je kriza nastala zbog koronavirusa, kao i na način na koji učimo i poučavamo. Unatoč tome što su mnogobrojna visoka učilišta u trenutku proglašavanja pandemije već imala potrebne resurse i prethodna iskustva u izvođenju nastave na daljinu, svjesni smo da nas je nepredviđena situacija zatekla te da se nisu svi jednako dobro snašli. 
 
S ovim izazovima suočavaju se i ostale zemlje i visoka učilišta diljem Europe i svijeta te nam je od velike važnosti i koristi kontinuirano razmjenjivati informacije s drugima.

Kako bismo dobili cjelovitu sliku o iskustvima studenata u Europskome prostoru visokog obrazovanja u vremenu krize, Europska studentska unija (ESU) izradila je upitnik koji vas ovim putem molim da ispunite na sljedećoj poveznici:
https://www.surveymonkey.com/r/KXDTC7L 

Rezultati upitnika dat će nam podlogu za raspravu na sastanku zemalja Bolonjskoga procesa koji će se održati u lipnju ove godine, a kojim supredsjeda Hrvatska kao predsjedavajuća zemlja Vijećem Europske unije. 
 
Nadalje, kako bismo pomogli visokim učilištima u Hrvatskoj da uspješno organiziraju nastavu i osiguraju kvalitetan završetak akademske godine uz potpunu potporu svim studentima, Ministarstvo je objavilo Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu namijenjene svim obrazovnim ustanovama pa tako i visokim učilištima. 
 
Dragi studenti, vaše nam je mišljenje važno i vrijedno. Ovim putem vas pozivam da podijelite s nama konkretna iskustva koja imate u nastavi na daljinu, postavite pitanja, date prijedloge za poboljšanje tako da nas izravno kontaktirate na adresu elektroničke pošte: visokoobrazovanje@mzo.hr
 
prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica

Pisane vijesti | Priopćenja | Visoko obrazovanje