Izrada digitalnog školskog lista u WordPressu - webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Webinar će se održati 5. veljače 2020. godine u 13.00 sati.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će tijekom sljedećih mjeseci najuspješniji odgojno-obrazovni radnici nagrađeni 2019. godine predstaviti svoje primjere dobre prakse.

Krešimir Varga
Izrada digitalnog školskog lista u WordPressu

Škola je oduvijek imala potrebu najaviti, dokumentirati, arhivirati i objediniti značajna događanja i trenutke iz svog života i rada te ih podijeliti sa zajednicom koja ju okružuje, bilo onom užom - školskom, ili širom - lokalnom.
U tom pogledu škola poseže za oglasnim pločama i knjigama te školskim razglasom i tiskanim listom, a u posljednje vrijeme sve češće i za vlastitim internetskim stranicama te stranicama na društvenim mrežama koje služe kao virtualno okupljalište učenika i nastavnika.
Takav su primjer i digitalni školski listovi koji se najčešće realiziraju u obliku modernih novinskih portala.
U okviru ovog interaktivnog predavanja polaznici će se upoznati s osobitostima tiskanog i digitalnog izdanja školskoga lista te školskih internetskih stranica u kontekstu hrvatskog obrazovnog sustava, a imat će priliku saznati i nešto više o procesu stvaranja digitalnog školskog lista, od ideje do realizacije, korištenjem odabranog sustava za upravljanje sadržajem.
Pritom će istražiti i osnovne koncepte modernih novinskih portala, poput responzivnosti, informacijske arhitekture, kolaboracije i interaktivnosti.
Webinar će obuhvatiti i demonstraciju osnova korištenja WordPressa na primjeru digitalnog školskog lista „Tabula nova" koji je već dvije godine zaredom po izboru Jutarnjeg lista proglašen najboljim digitalnim školskim listom u kategoriji srednjih škola.

Predavač: Krešimir Varga, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Webinar će se održati 5. veljače 2020. godine u 13.00 sati. Predviđeno vrijeme trajanja webinara je jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje ćete pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/9696

Snimke webinara objavljuju se na kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja na sustavu Meduza.



Najave | Projekti | Nacionalni kurikulum