Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih učilišta

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održana je 29. lipnja 2016. godine radionica Evaluacija dosadašnjih ciklusa programskih ugovora.

Radionica je održana u sklopu projekta pod nazivom Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih učilišta, ukupne vrijednosti 2.295.000,00 kuna, od čega je 1.950.750,00 kuna bespovratnih sredstava. Provedba projekta započela je u svibnju 2015. godine, a trajanje istoga predviđeno je do početka listopada 2016. godine.

Svrha projekta je stvaranje pretpostavki za uvođenje višegodišnjega programskog financiranja. Također, bitno je istaknuti kako je uspostavljanje sustava alociranja javnih sredstava visokim učilištima i javnim znanstvenim institutima cjelovitim programskim ugovorima dio Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Na spomenutoj radionici nazočni su bili predstavnici javnih veleučilišta i javnih visokih škola, kao i predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

U uvodnome dijelu radionice Ivana Krznar, načelnica Sektora za poslovanje visokih učilišta i studentski standard, prisutnima je predstavila tijek dosadašnjih ciklusa djelomičnih programskih ugovora. Zatim je uslijedila rasprava u kojoj su prisutni predstavnici svakoga pojedinoga javnog veleučilišta, odnosno javne visoke škole, ukratko predstavili iskustva svoje institucije vezano uz implementaciju programskih ugovora te probleme s kojima su se susretali. Nakon toga uslijedila je rasprava vezana uz očekivanja od novoga ciklusa programskih ugovora.

Osobe za kontakt od kojih možete dobiti više informacija o projektu su: Ivana Krznar, načelnica Sektora za poslovanje visokih učilišta i studentski standard, Vladimira Ivanković Bradić, viša stručna savjetnica u Odjelu za strategiju i razvoj visokog obrazovanja.

Poveznice na relevantne mrežne stranice:

Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.

Pisane vijesti | Priopćenja | Visoko obrazovanje