Intrinzična motivacija - webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Webinar će se održati 31. siječnja 2020. godine u 9.00 sati.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će tijekom sljedećih mjeseci najuspješniji odgojno-obrazovni radnici nagrađeni 2019. godine predstaviti svoje primjere dobre prakse.

Tajana Bundara
Intrinzična motivacija

Ubrzani životni tempo i pretjerani konzumerizam uzrokuju određene malfunkcije društva i imaju negativan utjecaj na obitelji, a kolateralne žrtve u tom suvremenom žrvnju su djeca, naši učenici.
Različita obiteljska pozadina i školsko okruženje kreiraju učenike različitih osnovnih psiholoških potreba, pa pred nama učiteljima stoji još jedan izazov: kako kvalitetno i trajno motivirati učenike na učenje.
Određenim pedagoško-psihološkim mehanizmima mi kao učitelji možemo kod učenika graditi i razvijati trajnu motivaciju potrebnu za cjeloživotno učenje.
Važno je razumjeti dvije osnovne skupine motivacije, njihove razloge i rezultate, te kod učenika kultivirati i poticati razvojni način razmišljanja (growth-mindset) kako bi pridonijeli izgradnji budućih ispunjenih i zadovoljnih akademskih građana.
Moćan alat u procesu izgradnje trajne motivacije su, između ostalog, i metode poučavanja.

Predavačica: Tajana Bundara, Osnovna škola Manuš

Webinar će se održati 31. siječnja 2020. godine u 9.00 sati. Predviđeno vrijeme trajanja webinara je jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje ćete pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/8923

Snimke webinara objavljuju se na kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja na sustavu Meduza.



Najave | Projekti | Nacionalni kurikulum