Huawei Technologies donirao tablete i knjige školama u potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Sisak, 26. siječnja 2021. - Ravnatelji škola u potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije u Sisku su od predstavnika tvrtke Huawei Technologies Hrvatska primili donaciju 400 tableta i knjiga u sklopu projekta „1000 Dreams” za osnovne škole u Glini, Petrinji i okolici.

Uspješna suradnja hrvatskih institucija s Huawei Technologies Hrvatska započela je nakon dvaju Memoranduma o razumijevanju potpisanih u Dubrovniku 2019. tijekom Summita Kine i Sjeveroistočne i Istočne Europe 17+1, kada je pokrenut i projekt „1000 Dreams”.

„Zahvaljujemo tvrtki Huawei Technologies Hrvatska na ovoj donaciji školama na potresom pogođenom području. Bez obzira na donacije, Ministarstvo je dodatno osiguralo gotovo milijun kuna za nabavu tableta, prijenosnih računala i udžbenika za učenike i nastavnike s područja Sisačko-moslavačke županije. Nastavljamo s nabavom opreme kako bi se što prije stvorili uvjeti za što kvalitetniji rad. Ova situacija od svih nas traži solidarno djelovanje te je svaka podrška i pomoć u tom smislu od iznimne važnosti”, istaknuo je Tomislav Paljak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

U sklopu projekta „1000 Dreams Huawei” u ukupno 17 država srednje i istočne Europe među kojima je i Hrvatska, donira edukativne sadržaje školama, sveučilišnim knjižnicama, udrugama za mlade i dječjim bolnicama. Nakon prošlogodišnje donacije Udruzi za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom ZAMISLI, ove godine odlučeno je sve resurse usmjeriti na potresom pogođena područja.

“Ovom donacijom pružamo punu podršku naporima Vlade za što bržom stabilizacijom i oporavkom potresom pogođenih područja, posebno u segmentu obrazovanja. S obzirom na izazove s kojima se Hrvatska ove godine suočila, vjerujemo kako će ova donacija omgućiti učenicima osnovnih škola lakše praćenje nastave na daljinu i razvijanje kreativnosti kroz najnovije tehnologije”, kazao je Kevin Zhang Qiming u ime Huawei Technologies Hrvatska.

Na uručenju donacije sudjelovali su i ravnatelji Osnovne škole Ivan Goran Kovačić (Gora), Osnovne škole Jabukovac, Osnovne škole Dragutin Tadijanović (Petrinja), Osnovne škole Mato Lovrak (Petrinja), 1. Osnovne škole Petrinja i Osnovne škole Glina.

„U ime svih ravnatelje škola pogođenih potresom, zahvaljujem tvrtki Huawei koja će svojom donacijom pomoći da se učenici na našem području što brže i što lakše vrate u školske klupe jer je u ovom trenutku, uz obnovu kuća, obrazovanje na prvom mjestu. Samo mladi I obrazovani ljudi, koji ostanu u potresom porušenim područjima mogu doprinjeti normalizaciji života”, zaključila je Ankica Krnjajić Magdić, ravnateljica Osnovne škole Mato Lovrak Petrinja.

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 država, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2018. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei ima 15 istraživačkih razvojnih centara (R&D) smještenih u SAD-u, Njemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge „u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. „Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.

Za više informacija posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Forum Hrvatska.
 

Pisane vijesti | Priopćenja | Odgoj i obrazovanje