Državni stručni skup „Poučavanje i učenje o Holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti“

U povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta koji se obilježava 27. siječnja i početka obilježavanja hrvatskog predsjedanja Međunarodnim savezom za sjećanje na Holokaust – IHRA-om, Agencija za odgoj i obrazovanje uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i drugih partnera organizira jubilarni dvadeseti državni stručni skup „Poučavanje i učenje o Holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti“.

Stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih radnika održat će se od 24. do 27. siječnja u Osijeku, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Židovskom općinom Zagreb, Yad Vashemom iz Izraela i Memorialom de la Shoah iz Francuske.

U radu stručnog skupa sudjelovat će stručnjaci iz hrvatske akademske zajednice, predavači iz Memorial de la Shoah, Međunarodne škole za poučavanje o Holokaustu, Yad Vashema iz Izraela te učitelji i nastavnici praktičari.

Na skupu će sudjelovati učitelji i nastavnici povijesti, etike, vjeronauka, filozofije, sociologije, hrvatskoga jezika i stranih jezika, koji će uz stručna predavanja, svjedočanstvo gosp. Darka Fischera i u radionicama imati priliku saznati o novim strategijama poučavanja i učenja o Holokaustu te mogućnostima kontinuiranoga profesionalnog razvoja.

Program skupa dostupan je ovdje.

#ProtectTheFacts
#WeRemember
#NotOnMyWatch
 

Pisane vijesti | Priopćenja | Međunarodna suradnja