Državna tajnica Branka Ramljak sudjelovala na konferenciji „Europa koja se razvija“ u Varaždinu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Državna tajnica prof. dr. sc. Branka Ramljak sudjelovala je na konferenciji o prvom stupu prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije „Europa koja se razvija“, održanoj u utorak, 3.prosinca 2019., u hotelu Turist u Varaždinu.

Na prvom panelu pod nazivom „EU fondovi - konkurentna i inovativna Europa“ o resornim prioritetima predsjedanja govorili su ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac te pomoćnik ministra financija Stipe Župan.

Državna tajnica Branka Ramljak sudjelovala je na drugom panelu pod nazivom „Uravnotežen, održiv i uključiv razvoj Europe“ zajedno s ministricom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesnom Bedeković te državnom tajnicom u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Majdom Burić. Na panelu je bilo riječi o demografskim pitanjima, ulaganjima u zapošljavanje, osnaživanju žena i mladih na tržištu rada, trendovima u obrazovanju i osposobljavanju te izazovima u području znanosti i istraživanja.

Državna tajnica Ramljak objasnila je zašto je cirkulacija mozgova odabrana kao ključni prioritet u području obrazovanja i znanosti te s kojim se izazovima susreću učitelji i nastavnici budućnosti čija je zadaća pripremiti učenike i studente za poslove budućnosti i nadolazeće društvene promjene. Također je naglasila i važnost novoga Strateškog okvira suradnje na području obrazovanja i osposobljavanja (ET 2030) te mobilnosti i svih ostalih elemenata koji su zajednički nacionalnoj i europskoj razini kreiranja politika. Navedene teme bit će detaljno obrađene na sastancima i konferencijama tijekom predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Pisane vijesti | Priopćenja | Predsjedanje vijećem EU-a