Divjak: Važno je da učenici pri upisu u srednju školu budu svjesni prilika na tržištu rada

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak uputila je u utorak poruku u povodu početka upisa u srednje škole istaknuvši kako je važno da učenici zajedno s roditeljima donesu odluke svjesni prilika i mogućnosti na tržištu rada, dodavši kako velika šansa leži upravo u strukovnom obrazovanju u čiju se reformu ove godine ulaže milijardu kuna iz EU fondova.

„Za početak, želim svim učenicima koji ovih dana upisuju srednju školu sreću pri upisu, da upišu upravo ono što im je osobni prioritet. Prema informacijama kojima raspolažem online sustav upisa je stabilan i proces ide svojim predviđenim tijekom", rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

„Osim osobnih prioriteta važno je da roditelji zajedno s učenicima donesu odluke o budućnosti svjesni prilika i mogućnosti na tržištu rada, a velika šansa leži upravo u strukovnom obrazovanju u čiju reformu ove godine ulažemo milijardu kuna iz EU fondova - zaista nepravedno zaboravljenom dijelu srednjoškolskog obrazovanja koje nakon završetka dokazano daje dobre uvjete rada i sigurna radna mjesta", poručila je ministrica.

Upisi u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2018./19. počeli su danas u 12 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 22 sata.

Prijave obrazovnih programa trajat će do 10. srpnja osim onih koje zahtijevaju dodatne provjere, a te se mogu prijaviti do 2. srpnja.

Dodatni ispiti i provjere provodit će se od 3. do 6. srpnja.

Konačne ljestvice poretka za sve programe bit će objavljene 13. srpnja.

Preuzeto sa: Hina

Vijesti iz medija | Upisi | Srednje obrazovanje