Divjak u posjetu učiteljima diljem Hrvatske na turneji Razgovori o promjenama

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak započinje novu turneju Razgovori o promjenama u sklopu koje je predviđen obilazak osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske i sastanci s učiteljima. Cilj je treće turneje razgovarati o provedbi reforme, dobiti povratne informacije s terena o promjenama koje je reforma donijela i kako su one utjecale na učenike i učitelje. Ministrica će najaviti i novost vezano uz virtualne učionice, a to je da će biti otvorena posebna učionica gdje će učitelji imati priliku voditi akademsku raspravu o budućnosti obrazovanja u RH i s ministricom raspraviti o pojedinim pitanjima iz reforme.

„Kao što sam najavila prilikom prvih dvaju obilazaka škola diljem Hrvatske, Ministarstvo će pružati potporu školama u reformskim procesima tijekom cijele godine. Edukacije se održavaju kontinuirano, a upravo je završen i prvi savjetnički posjet školama u sklopu potpore provedbi kurikularne reforme koji je obuhvatio više od 1.200 škola. Informacije s terena su vrlo dobre i ovo je prilika da još jednom razgovaramo o svim dvojbama te zajednički dođemo do tema koje bi još trebalo dodatno pojačati tijekom edukacija i savjetničkih posjeta“, istaknula je uoči prvog obilaska ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Podsjetimo, iz državnog proračuna školama je u prosincu 2018. dodijeljeno 42 milijuna kuna, u travnju sljedeće godine 43 milijuna kuna za opremanje kabineta, a krajem prosinca 2019. osigurano je dodatnih gotovo 4 milijuna kuna za ustanove i škole za djecu s teškoćama te 1,36  milijuna kuna srednjim školama za nabavu tableta učenicima čije su obitelji korisnici zajamčene minimalne naknade kako bi se osiguralo kvalitetno obrazovanje za sve učenike u Hrvatskoj. Dodatno, iz EU fondova su završene ili su u tijeku isporuke: 26.500 prijenosnih računala za učitelje, 1.269 prijenosnih računala za stručne suradnike te 5.244 projektora.

Nova turneja Razgovori o promjenama započinje u Zagrebu, u utorak, 7. siječnja 2020.

Stranica | Priopćenja | Nacionalni kurikulum