Divjak u Berlinu o budućnosti europske znanosti pred predstavnicima Bundestaga, EK i znanstvenicima

Na poziv njemačke ministrice Anje Karliczek, ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak u utorak, 14. svibnja, održat će u Berlinu predavanje na temu „Prilike za stabilnost i napredak kroz europsku suradnju”. Predavanje će biti u uglednoj Berlin-brandenburškoj akademiji znanosti u sklopu konferencije o budućnosti Europskoga istraživačkog prostora koju organizira njemačko Federalno ministarstvo za obrazovanje i istraživanje.

Dva ključna cilja ovog događaja su rasprava o važnosti i postignućima zajedničkoga istraživačkog prostora u ujedinjenoj Europi te stvaranje novoga poticaja budućem razvoju politika istraživanja i inovacija u Europi. Ova konferencija ujedno je prilika za predstavljanje programa Ministarstva znanosti i obrazovanja RH za vrijeme hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. godine. Također, ona označava nastavak rasprave na temu budućnosti Europskoga istraživačkog prostora, ali i razvoja Europske unije općenito.

Uz njemačku ministricu, događaj će okupiti predstavnike Bundestaga, Europske komisije, savezne države Brandenburg te predstavnike mnogobrojnih njemačkih znanstvenih organizacija. U pratnji ministrice bit će državni tajnik dr. sc. Tome Antičić.
 

Najave | Priopćenja | Međunarodna suradnja