Divjak ponovno obilazi Hrvatsku: Želim utvrditi gradivo o reformi sa svim ravnateljima

Slika /slike/Vijesti/2019/8/26-8-19-obilazak.jpg

Novom turnejom Škole za život nastavljaju se posljednje pripreme za uvođenje kurikularne reforme u sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj. Cilj nove turneje je utvrditi gradivo o reformi te odgovoriti na preostala pitanja uoči početka nove školske godine.

„Ministarstvo će pružati potporu školama tijekom cijele godine, nitko neće ostati sam. Edukacije se održavaju kontinuirano, upravo je u tijeku četvrti ciklus edukacija uživo. Želimo se još jednom uoči početka nove školske godine, koja uvodi najvažniju reformu u razrede, sastati s ravnateljima, ukloniti dvojbe i bojazni te odgovoriti na njihova pitanja. U reformu obrazovanja ulazi više od 150.000 učenika osnovnih i srednjih škola te više od 40.000 učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u 1.300 škola, što dovoljno govori o kompleksnosti ovoga važnoga reformskog procesa“, istaknula je uoči drugog dijela turneje Škole za život ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Tijekom dvaju satova ministrica Blaženka Divjak i glavni savjetnik Marko Košiček predstavit će u svojim izlaganjima ključne elemente reforme važne za svakog ravnatelja. Nakon izlaganja o evaluaciji eksperimentalnoga programa, završnim pripremama za reformu obrazovanja i obvezama uključenih, ministrica Divjak i glavni savjetnik Košiček odgovarat će na pitanja ravnatelja s ciljem davanja točnih informacija, odnosno otklanjanja svih dvojbi. Nova turneja održava se paralelno s četvrtim krugom edukacija uživo koje zajednički organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanje. Od 26. kolovoza do 6. rujna bit će održano više od 250 jednodnevnih stručnih usavršavanja koje će obuhvatiti sljedeće teme: Sve što ste željeli znati o reformi, a niste se usudili pitati (do sada), Kurikulumsko planiranje, Istraživačko učenje i učinkovito postavljanje pitanja.
 
Nova turneja Škole za život započinje u Osijeku, u ponedjeljak, 26. kolovoza, susretom s dvjestotinjak ravnatelja osnovnih škola iz pet županija: Osječko-baranjske, Vukovarsko- srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske te Virovitičko-podravske županije. Nakon Osijeka, skupovi će se održati u utorak u Bakru, u srijedu u Splitu te četvrtak i petak u Zagrebu. Podsjetimo, tijekom prvog obilaska koji je održan u travnju ministrica se u osam gradova - Splitu, Osijeku, Primoštenu, Zagrebu, Rijeci, Varaždinu, Osijeku i Virovitici - sastala sa svih 1.300 ravnatelja.

Informacije vezane uz reformu svi zainteresirani mogu pronaći na: skolazazivot.hr.

Pisane vijesti | Priopćenja | Nacionalni kurikulum