Divjak: Gotovo 4 milijuna kuna za opremu ustanovama i školama za djecu s teškoćama

Slika \slike\Vijesti\2019\12\ministrica-Blazenka-Divjak-24-12-2019.jpg

Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je novih, gotovo četiri milijuna kuna za ustanove i škole za djecu s teškoćama.

Odlukom ministrice znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženke Divjak odobravaju se sredstva za nabavu nastavnih sredstava, pomagala, potrošnih materijala, alata, uređaja i opreme potrebnih za nastavni proces u ukupnom iznosu od 3.962.000,00 kuna. Sredstva su osigurana za 37 centara i 23 škole s više od 10 učenika s teškoćama u razvoju u posebnim razrednim odjelima. Ta je Odluka uslijedila nakon dodjele 42 milijuna kuna u prosincu i 43 milijuna kuna u travnju za opremanje kabineta u školama.

„Ovo predbožićno vrijeme prilika je da pokažemo posebnu brigu prema onima kojima je to najpotrebnije i upravo zato odlučili smo ova dodatna sredstva dodijeliti ustanovama i školama koje obrazuju djecu s teškoćama s ciljem što kvalitetnijeg obrazovanja za njih. Važno je da svaki učenik u Hrvatskoj ima jednake mogućnosti za kvalitetno obrazovanje i sigurno okruženje za učenje i poučavanje“, istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Odobrena sredstva doznačavaju se na žiroračun ustanova u kojima se izvode samo programi za učenike s teškoćama te osnovnih škola s redovitim programima u kojima su ustrojeni posebni razredni odjeli/odgojno-obrazovne skupine po posebnim programima, a u kojima je više od 10 učenika uključenih u posebni program.

Sredstva se dodjeljuju prema iznosima iz tablice koja je sastavni dio Odluke, a sukladno broju učenika uključenih u navedene programe s tim da je najmanji iznos 25.000 kuna, a najveći 214.000 kuna.

Cijela Odluka s popisom ustanova kojima se dodjeljuju sredstva za nabavu nastavnih sredstava i opreme potrebnih za nastavni proces dostupna je na sljedećoj poveznici: https://mzo.gov.hr/vijesti/odluka-o-dodjeli-sredstava-ustanovama-i-skolama-za-ucenike-s-teskocama/3303.



Pisane vijesti | Odluke | Odgoj i obrazovanje