Dani medijske pismenosti

  • Slika \slike\Vijesti\04-18\dani medijeske pismenosti1.JPG
  • Slika
  • Slika
Kako bi što više djece dobilo priliku usvojiti osnove medijske pismenosti, Agencija za elektroničke medije i UNICEF, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva kulture, u suradnji s mnogobrojnim partnerima pokrenuli su Dane medijske pismenosti. Od 19. do 21. travnja, ali i tijekom druge polovice travnja, održavat će se mnogobrojne aktivnosti i događaji kojima je cilj informirati i educirati djecu, roditelje, nastavnike i odgojitelje o toj važnoj temi i vještini.

U sklopu Dana medijske pismenosti, Agencija za elektroničke medije i UNICEF izdali su u elektroničkome obliku radne materijale za odgojitelje, učitelje i nastavnike kako bi mogli s djecom i mladima u vrtićima, osnovnim i srednjim školama raditi na razvoju medijske pismenosti.

Za odgojitelje tu je Radionica optičkih igračaka - Radionički materijali za vrtiće za djecu od 5 do 7 godina. Uskoro će na portalu medijskapismenost.hr za preuzimanje biti dostupna i Slikovnica o medijima za najmlađe u elektroničkome obliku, a tiskani primjerci bit će poslani dječjim vrtićima koji su se prijavili do 9. travnja.

Učiteljima i nastavnicima namijenjeni su nastavni materijali za održavanje satova medijske pismenosti u osnovnim i srednjim školama, prilagođeni za tri dobne skupine: materijali za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole Pozitivni i negativni medijski sadržaji, materijali Sigurnost djece na Internetu i elektroničko nasilje za učenike od 5. do 8. razreda te materijali Kako prepoznati dezinformacije i lažne vijesti namijenjeni srednjoškolcima.

Za preuzimanje je također dostupna knjižica za roditelje i skrbnike Djeca i mediji sa savjetima kao se koristiti medijima u obitelji.

Materijale možete preuzeti na portalu medijskapismenost.hr


 

Pisane vijesti | Priopćenja | Odgoj i obrazovanje