Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Odluci o uvođenju strukovnog kurikuluma za stjecanje kvalifikacije tehničar za 3D tehnologije/tehničarka za 3D tehnologije (011234) u obrazovnom sektoru Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je u javno savjetovanje Odluku o uvođenju strukovnog kurikuluma za stjecanje kvalifikacije tehničar za 3D tehnologije/tehničarka za 3D tehnologije (011234) u obrazovnom sektoru Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija.

Strukovni kurikulum za stjecanje kvalifikacije tehničar za 3D tehnologije/tehničarka za 3D tehnologije izradila je Tehnička škola Slavonski Brod u okviru projektnih aktivnosti Regionalnog centra kompetentnosti „Slavonika“ 5.0“, a predložila Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih sukladno članku 8. Zakona o strukovnom obrazovanju.

Strukovni kurikulum za stjecanje kvalifikacije tehničar za 3D tehnologije/tehničarka za 3D tehnologije osigurava privlačan, inovativan, fleksibilan i tehnološki napredan model stjecanja kompetencija relevantnih na tržištu rada.

Tehnička škola Slavonski Brod osigurala je prostorne, materijalne i kadrovske uvjete za provedbu strukovnog kurikuluma nakon uvođenja te će ga početi primjenjivati od školske godine 2024./2025. Početak provedbe za ostale srednje škole koje iskažu interes za provedbu kurikuluma te ispunjavaju materijalne i kadrovske uvjete planira se od školske godine 2025./2026. 

Javno savjetovanje otvoreno je od 17. siječnja 2024. do 16. veljače 2024. godine i dostupno je na portalu eSavjetovanja, na poveznici:
https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=26221  

Pisane vijesti | Nastavni planovi i programi | Savjetovanja