Održana online informativna radionica za Poziv na dostavu projektnih prijedloga UP.03.2.1.06 „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV."

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Služba za programe i projekte EU, u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih - DEFCO, održalo je 28. lipnja 2021. godine u Zagrebu online informativnu radionicu za Poziv „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV.". Poziv je objavljen 18. lipnja 2021. godine.

Radionici je prisustvovalo 95 sudionika: predstavnika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova, regionalnih i lokalnih razvojnih agencija i regionalnih koordinatora.

Radionicu je otvorio g. Momir Karin, ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja. U uvodnom izlaganju istaknuo je kako je u prethodnom Pozivu, u školskoj godini 2017./2018. Ministarstvo podržalo projekte u trajanju od četiri godine te je ugovoreno 362.397.460,54 kuna bespovratnih sredstava u sklopu 50 potpisanih ugovora. Trenutno se iz tog izvora osigurava podrška za 3.099 učenika s teškoćama u razvoju kroz rad 2.643 pomoćnika u nastavi/stručnih komunikacijskih posrednika, ali kako navedeni projekti završavanju sa školskom godinom 2020./2021. Ministarstvo znanosti i obrazovanja, sukladno dostupnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda objavljuje još jedan poziv kako bi se osigurao kontinuitet podrške učenicima s teškoćama u razvoju u slijedećih 12 mjeseci, odnosno u školskoj godini 2021./2022.

Službenici Službe za programe i projekte EU u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih - DEFCO predstavili su ciljeve Poziva i natječajnu dokumentaciju te odgovarali na postavljena pitanja.

Na mrežnim stranicama Poziva strukturnifondovi.hr i esf.hr objavljena je prezentacija s radionice. Pitanja i odgovori bit će objavljeni najkasnije 2. srpnja 2021. godine.



Pisane vijesti | Projekti | EU fondovi