Potpisan Memorandum o suradnji u području poučavanja o holokaustu između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje i Yad Vashema - memorijalnog centra mučenika holokausta i junaka u Izraelu

U Yad Vashemu u Jeruzalemu, središnjoj svjetskoj instituciji za proučavanje, poučavanje i obilježavanje holokausta, potpisan je 2. lipnja 2013. godine Memorandum o suglasnosti o suradnji u području poučavanja o holokaustu između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje i Yad Vashema - memorijalnog centra mučenika holokausta i junaka u Izraelu.

Memorandum su svečano potpisali predsjednik uprave Yad Vashema g. Avner Shalev i veleposlanik Republike Hrvatske u Izraelu g. Pjer Šimunović.

U okviru dosadašnje neformalne višegodišnje suradnje od 2005. godine, na seminarima o poučavanju o holokaustu u Yad Vashemu sudjelovalo je više od 200 učitelja i nastavnika iz Hrvatske. Potpisivanjem Memoranduma dosadašnja suradnja se regulira, što daje dodatni značaj edukaciji o holokaustu koja je od iznimne važnosti za Republiku Hrvatsku.

Memorandum obuhvaća suradnju u razdoblju od 2013. do 2016. godine, a u okviru iste su predviđeni godišnji seminari u Republici Hrvatskoj kao i u Yad Vashemu u Državi Izrael, namijenjeni učiteljima predmetne nastave u osnovnim školama, nastavnicima društvenih predmeta u srednjim školama te sveučilišnim profesorima i stručnjacima koji se aktivno bave edukacijom o holokaustu u Republici Hrvatskoj.
 

Stranica | Priopćenja | Međunarodna suradnja