Potpisan Program suradnje između Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Ministarstva obrazovanja i znanosti Republike Bugarske u područjima znanosti i obrazovanja za razdoblje 2018. - 2021.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Na poziv ministrice znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženke Divjak u jednodnevnome službenom posjetu Republici Hrvatskoj boravi ministar obrazovanja i znanosti Republike Bugarske Krasimir Valchev. Na sastanku održanom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja istaknuta je tradicionalno dobra suradnja između dviju zemalja koja se ne temelji samo na učinkovitoj suradnji u sklopu Europske unije, nego i na geografskoj blizini i dubokim povijesnim i kulturnim vezama. Razmijenjene su i informacije o sustavima visokog obrazovanja te o promjenama u strukovnom obrazovanju koje treba značajno unaprijediti, u čemu se slažu obje zemlje.

Ministrica Divjak i ministar Valchev potpisali su i Program suradnje između Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Ministarstva obrazovanja i znanosti Republike Bugarske u područjima znanosti i obrazovanja za razdoblje 2018. - 2021. Tim programom detaljnije se razrađuje suradnja u područjima znanosti, tehnologije i inovacija između znanstvenih instituta, sveučilišta i ostalih istraživačkih organizacija dviju zemalja. Uz to, podržava se učenje i promicanje hrvatskoga, odnosno bugarskoga jezika i književnosti na sveučilištima te će se nastaviti razmjenjivati lektori za jezik, književnost i kulturu.

Ministri su, nakon održanog sastanka i potpisivanja Programa suradnje, zajednički položili vijenac ispred spomenika pjesniku Ivanu Vazovu u Aleji pjesnika na Bundeku.

Pisane vijesti | Priopćenja | Međunarodna suradnja