Odluka o dodjeli bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2018./2019.

Ministrica prof. dr. sc. Blaženka Divjak donijela je 22. ožujka 2018. godine Odluku o imenovanju Povjerenstva za pripremu i provedbu Natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2018./2019.

Na prijedlog Povjerenstva Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je Natječaj koji je trajao od 12. lipnja do 12. srpnja 2018. godine i koji je bio objavljen na mrežnim stranicama Ministarstva.

Procjenu kvalitete prijavljenih projekata obavljale su stručne radne skupine koje su činili predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva kulture, Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, visokih učilišta i škola. 

Na prijedlog stručnih radnih skupina i Povjerenstva za pripremu i provedbu Natječaja ministrica prof. dr. sc. Blaženka Divjak donijela je Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2018./2019.

Provedbom Natječaja u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2018./2019. dodjeljena su bespovratna sredstva za 60 projekata u ukupnome iznosu od 7.685.188,99 kuna.

Bespovratna financijska sredstva isplatit će se udrugama u tri rate tijekom školske godine 2018./2019.

U privitku se nalazi Odluka i rang-lista projekata udruga kojima se dodjeljuju bespovratna sredstva.

Pisane vijesti | Odluke | Odgoj i obrazovanje