Predstavljena publikacija Education at a Glance 2022.

Dana 3. listopada 2022. godine u Bruxellesu je predstavljena publikacija Education at a Glance, kompendij međunarodno usklađenih indikatora o obrazovnim sustavima u državama OECD-a i partnerima.

Education at a Glance je mjerodavan izvor podataka o stanju obrazovanja u svijetu. Pruža informacije o strukturi, financiranju i učinkovitosti obrazovnih sustava u zemljama OECD-a i partnerskim gospodarstvima. Više od 100 grafikona i tablica u ovoj publikaciji, zajedno s dodatnim podacima dostupnim na internetskim stranicama, pružaju ključne informacije o rezultatima obrazovnih institucija, o pristupu obrazovanju te sudjelovanju i napredovanju u obrazovanju, financijskim sredstvima uloženim u obrazovanje te o nastavnicima, okruženju za učenje i organizaciji škola.

Izdanje za 2022. godinu usredotočeno je na tercijarno obrazovanje s fokusom na porast postignuća tercijarnog obrazovanja i s tim povezanih koristi za pojedinca i društvo. Također, razmatra troškove visokog obrazovanja, a posebno poglavlje posvećeno je krizi izazvanoj koronavirusom i prijelazu s kriznog upravljanja na oporavak. Ovogodišnje izdanje nadopunjuju dva nova indikatora - o stručnom usavršavanju nastavnika i ravnatelja škola te o profilu akademskog osoblja.

U sljedeće izdanje Education at a Glance bit će uključeni i podaci za Republiku Hrvatsku s obzirom na to da je započet postupak hrvatskog pristupanja OECD-u.

Publikacija i više informacija dostupni su na poveznici: https://www.oecd.org/education/education-at-a-glance/.

Pisane vijesti | Priopćenja | Visoko obrazovanje