Održan treći informativni dan namijenjen hrvatskim tvrtkama i znanstvenim organizacijama radi prijave projektnih prijedloga u sklopu trećeg nacionalnog ESA poziva

Nakon iznimno uspješne provedbe prvog i drugog nacionalnog poziva u sklopu Europske svemirske agencije (ESA), Ministarstvo znanosti i obrazovanja održalo je u suradnji s Europskom svemirskom agencijom (ESA) treći informativni dan s ciljem pružanja informacija o nadolazećem trećem nacionalnom ESA pozivu.

Informativni dan održan je 8. lipnja 2022. godine u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER), a otvorio ga je dr. sc. Hrvoje Meštrić, ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju Ministarstva znanosti i obrazovanja, naglasivši kako je suradnja s ESA-om važan korak za jačanje suradnje znanstvene zajednice i gospodarskog sektora. Prisutne je uvodno pozdravio i direktor ZICER-a gospodin Frane Šesnić, dok je u ime ESA-e uvodni govor održala gospođa Nathalie Tinjod.

Ukupno je sudjelovalo više od 80 zainteresiranih dionika koji su imali prilike poslušati prezentacije na temu trećeg nacionalnog ESA poziva, koji će biti otvoren za prijave projektnih prijedloga u područjima koja uključuju promatranje Zemlje, svemirske tehnologije, sigurnost u svemiru, astronomiju, astrofiziku i istraživanje Sunčeva sustava te edukativne aktivnosti namijenjene znanstvenim organizacijama i hrvatskim tvrtkama s ciljem podizanja svijesti o značaju i mogućnostima područja svemira, kao i stjecanja novih vještina u kontekstu svemirskih tehnologija, ali i ostvarivanja suradnje između gospodarskog i akademskog sektora.

Sudionici su također dobili informacije vezane uz prijavu projektnog prijedloga u sklopu ESA natječaja, kao i smjernice o načinu pisanja prijedloga. 

Treći nacionalni ESA poziv za prijavu projektnih prijedloga bit će otvoren od 15. lipnja do 29. srpnja 2022. godine

Za dodatne informacije vezane uz treći poziv možete se obratiti na e-mail adresu: doris.jozic@mzo.hr.

Pisane vijesti | Priopćenja | Znanost i tehnologija