Obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca

21. - 27. ožujka 2022.


„Izgradite svoju budućnost, budite pametni u pogledu novca“


Svjetski i Europski tjedan novca vodeći je globalni događaj podizanja svijesti o važnosti financijskog obrazovanja odraslih, djece i mladih s ciljem donošenja informiranih financijskih odluka, kao i konačno postizanje financijske dobrobiti i otpornosti. Od 2012. godine, od kada se održava diljem svijeta, u manifestaciji je sudjelovalo više od 53 milijuna djece i mladih u 176 zemalja diljem svijeta.

U cilju kontinuiranog i sustavnog poticanja financijskog opismenjavanja, Republika Hrvatska i ove godine u razdoblju od 21. do 27. ožujka 2022. aktivno sudjeluje u obilježavanju Svjetskog (www.globalmoneyweek.org) i Europskog tjedna novca (www.ebf.eu/europeanmoneyweek).

U Republici Hrvatskoj u obilježavanju Svjetskog i Europskog tjedna novca sudjelovat će Ministarstvo financija, Porezna uprava - Središnji ured, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska narodna banka, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, Financijska agencija, Hrvatska udruga banaka, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatski ured za osiguranje, Ekonomski fakultet Zagreb, Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava, Akademija Zagrebačke burze, Hrvatski institut za financijsku edukaciju, Štedopis, Institut za financijsko obrazovanje Zagreb i Savez samostalnih sindikata Hrvatske.

Članovi Operativne radne grupe svoje će aktivnosti u obilježavanju Svjetskog i Europskog tjedna novca predstaviti online prigodnom prezentacijom koja se može pronaći i na poveznici https://mfin.gov.hr/istaknute-teme/financijski-sustav/financijska-pismenost-potrosaca/obiljezavanje-svjetskog-i-europskog-tjedna-novca-3259/3259.


Ministarstvo znanosti i obrazovanja poziva zainteresirane osnovne i srednje škole na Zoom sastanak 21. ožujka 2022. s početkom u 11.00 sati putem poveznice:
https://mzo-hr.zoom.us/j/89963198671?pwd=bStSTHJyQ092UG15VWlYWFNmalVyQT09
Meeting ID: 899 6319 8671
Passcode: 498733.

Prijave na Obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca moguće su putem ettaedu sustava Agencije za odgoj i obrazovanje.



Pisane vijesti | Priopćenja | Međunarodna suradnja