Najava Informativnog dana namijenjenog hrvatskim tvrtkama i znanstvenim organizacijama u svrhu prijave projektnih prijedloga u sklopu Drugog nacionalnog ESA poziva

9. rujna 2021. godine, 10.00 h, hibridni sastanak

Nakon iznimno uspješne provedbe prvog nacionalnog poziva u sklopu Europske svemirske agencije (ESA), zadovoljstvo nam je najaviti drugi informativni dan koji će se održati 9. rujna 2021. godine u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja i ESA-e. Cilj informativnog dana je nastavak potpore visokokvalitetnim projektima te intenzivnije umrežavanje i osnaživanje hrvatske znanstvene zajednice i gospodarstva u području svemira i svemirskih tehnologija.

Drugi nacionalni ESA poziv namijenjen je znanstvenim organizacijama i hrvatskim tvrtkama u područjima koja uključuju promatranje Zemlje, svemirske tehnologije, sigurnost u svemiru, astronomiju, astrofiziku i istraživanje Sunčeva sustava te podizanje svijesti o važnosti tehnologije razvijene za svemir i potencijalu infrastrukture u svemiru za razvoj gospodarstva i društva u cjelini.

Informativni dan održat će se hibridno, a sam događaj u prostorijama Zagrebačkoga inovacijskog centra (ZICER), Avenija Dubrovnik 15, s početkom u 10.00 sati. S obzirom na to će se informativni dan održati hibridno, svi zainteresirani dionici koji ne budu u mogućnosti fizički biti na ovom događaju, moći se sudjelovati virtualnim putem (maksimalan broj osoba koji mogu fizički sudjelovati jest 100). Vezano uz navedeno, a poštujući epidemiološke mjere, Ministarstvo znanosti i obrazovanja zamolit će sudionike koji planiraju fizički biti prisutni na informativnom danu predočenje COVID digitalnih potvrda.

Ministarstvo poziva sve zainteresirane hrvatske tvrtke i znanstvene organizacije na sudjelovanje u informativnom danu s ciljem dobivanja informacija o nadolazećem Drugom nacionalnom ESA pozivu, mogućnostima i načinu prijave, evaluaciji projektnih prijedloga te ostalih podataka relevantnih za prijavu.

Prijavni obrazac: https://forms.gle/GfzrSEgtaUPpRKHdA

Poveznica za sudjelovanje na događaju te sve dodatne informacije bit će poslane prijavljenima na  njihove elektroničke adrese.

Radni jezik je engleski. Ukoliko imate dodatnih pitanja u odnosu na informativni dan, slobodno se obratite na e-mail adresu: doris.jozic@mzo.hr
 



Najave | Projekti | Znanost i tehnologija