Poslane e-poruke za provjeru podataka studentima koji konkuriraju za državnu stipendiju u STEM područjima znanosti

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je svim redovitim studentima studijskih programa u STEM područjima znanosti obavijest s uputama za provjeru podataka.

Obavijest je poslana na njihove adrese elektroničke pošte evidentirane u AAI@EduHr sustavu u svrhu provedbe dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021.

Studenti ispravnost podataka o broju ECTS-a i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature, provjeravaju na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Studenti se u aplikaciju prijavljuju vlastitim AAI@EduHr elektroničkim identitetom. Svim studentima bit će ujedno dodijeljena jedinstvena identifikacijska oznaka kojom će nakon objave rang-lista moći utvrditi svoje mjesto na rang-listi.

Primijete li studenti da njihovi podaci o broju ECTS bodova i prosjeku ocjena nisu ispravni, trebaju se žurno obratiti visokom učilištu kako bi se nepravilni podaci ispravili.

Ako nisu ispravno navedeni podaci o rezultatima državne mature, studenti se mogu obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte stem-stipendije@mzo.hr.

Za sve ostale informacije studenti se mogu obratiti koordinatoru za STEM stipendije na visokom učilištu ili Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte stem-stipendije@mzo.hr.

Podatke je moguće provjeriti od ponedjeljka, 2. studenoga 2020. godine, od 8.00 sati do subote, 7. studenoga 2020. godine, do 8.00 sati.

Ako podaci nisu ispravljeni do propisanoga roka, smatrat će se ispravnima te će Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih podataka izraditi rang-liste.

Ako student na svoju adresu elektroničke pošte u sklopu AAI@EduHr sustava zbog nekog razloga ne zaprimi predmetnu obavijest, napominjemo da ona nije preduvjet za konkuriranje za državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju e-poruke, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Dodjela stipendija provodi se na temelju Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 78/2018.) provedbom projekta „Dodjela stipendija studentima u prioritetnim područjima (STEM)” Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.”.



Pisane vijesti | Stipendije | Visoko obrazovanje