Drugi Znanstveni seminar hrvatskih i ruskih znanstvenika

Drugi Znanstveni seminar hrvatskih i ruskih znanstvenika, koji se održava u okviru međuvladine hrvatsko - ruske radne skupine za gospodarsku i tehničku suradnju održan je 8. i 9. listopada 2020. godine.

Seminar su zajednički organizirali Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te Ministarstvo znanosti i visokog obrazovanja Ruske Federacije, a zbog loše epidemiološke situacije i nemogućnosti organizacije sastanka uživo, održan je u video formatu.

Program seminara uključivao je plenarnu sjednicu kao i tri tematska dijela: Biomedicina i biotehnologija, obnovljivi izvori energije te energetiku i informacijske i komunikacijske tehnologije.

Na konferenciji je sudjelovalo 267 znanstvenika te tridesetak mladih znanstvenika i stručnjaka. Tijekom konferencije održano je ukupno 20 usmenih i 25 poster prezentacija.

Ovakav oblik razmjene rezultata istraživanja pridonijet će razvoju suradnje između ruskih i hrvatskih istraživačkih organizacija te praktičnoj interakciji između znanstvenika dviju zemalja.

Materijali seminara dostupni su na: http://congress-expo.misis.ru



Pisane vijesti | Priopćenja | Međunarodna suradnja