VLADA: Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijega imovinskog statusa

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o financiranju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola slabijega imovinskog statusa za školsku godinu 2020./2021. sredstvima iz proračuna, kao i odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak istaknula je da obje odluke idu u korist učenicima u kućanstvima koja su korisnici zajamčene minimalne naknade ili naknade za nezaposlene hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji.

Na teret proračuna kupit će se obvezni udžbenici za oko 2.000 učenika srednjih škola, za što je u proračunu osigurano oko 2,5 milijuna kuna te drugi obvezni materijali poput radnih bilježnica i listića za oko 2.500 učenika osnovnih škola.

Vlada je izmijenila Odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. kako bi se sufinancirao prijevoz za učenike strukovnih škola koji idu na državnu maturu.

„Sve više učenika iz strukovnih škola uključeno je u državnu maturu i ovom odlukom omogućavamo da se i njima sufinancira prijevoz“, rekla je ministrica Divjak.

Ministar zdravstva Vili Beroš u izvješću o stanju epidemije koronavirusa u Hrvatskoj naglasio je da su u posljednjih tjedan dana zabilježena samo dva novooboljela tako da se odlični rezultati u borbi protiv epidemije nastavljaju. „No, s proglašavanjem završetka epidemije ne treba žuriti“, dodao je.

Preuzeto s Hine.

Vijesti iz medija | Odluke | Odgoj i obrazovanje