Ministrica Divjak odvela europske kolege u tvornicu Mate Rimca

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak iskoristila je posjet europskih ministara i državnih tajnika za znanost i istraživanje koji su u Hrvatskoj u sklopu našeg predsjedanja Vijećem EU, i odvela ih je u ponedjeljak u posjet tvornici Mate Rimca u Svetoj Nedelji, o čemu je izvijestila na svome Facebooku.

„Posjet EU ministara i državnih tajnika za znanost i istraživanje u sklopu predsjedanja Vijećem EU iskoristili smo i kao priliku da pokažemo sve ono najbolje što Hrvatska ima kada govorimo o inovacijama i proizvodima kojima se predstavljamo u svijetu i Europi", napisala je u ponedjeljak ministrica Divjak na svom Facebook profilu.

Najavila je i da će Rimac u utorak govoriti na neformalnom sastanku ministara u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK).

„Već danas stvaramo strategije i politike na razini EU za razdoblje do 2027. godine i izuzetno je važno da naglasak stavimo na razvoj i ulaganje u znanost, tehnologiju i inovacije koje će otvoriti brojne prilike, ne samo za naše gospodarstvo, već i za mlade i ambiciozne ljude koji će, ako im to osiguramo, moći raditi najbolje poslove budućnosti upravo u Hrvatskoj. Upravo zato smo pozvali Matu Rimca da iz svoje perspektive o tim temama kaže nešto više na sutrašnjem Neformalnom sastanku ministara u NSK", navela je ministrica Divjak.

Preuzeto s Hine.

Vijesti iz medija | Priopćenja | Predsjedanje vijećem EU-a