Inovativne metode u procesu poučavanja - primjeri dobre prakse - webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Webinar će se održati 15. siječnja 2020. godine u 13.00 sati.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će, tijekom sljedećih mjeseci, najuspješniji odgojno-obrazovni radnici, nagrađeni 2019. godine, predstaviti svoje primjere dobre prakse.

Nada Ratković
Inovativne metode u procesu poučavanja - primjeri dobre prakse

U fokusu predavanja su inovativne metode u procesu poučavanja karakteristične za koncept suvremene škole. Zainteresirani sudionici upoznat će se s inovativnim metodama (istraživačko učenje, obrnuta učionica, suradničko učenje, projektna nastava, igrifikacija) koje su usmjerene na učenika, njegove interese, potrebe i motive, potiču inovativnost, kreativnost, komunikaciju, samostalnost i kritičko mišljenje te koriste elemente igre i zabave u poučavanju.
Na predavanju će biti predstavljen i način na koji se pojedina metoda može učinkovito integrirati u procese nastavnog učenja i poučavanja uz uporabu IKT-a i bez uporabe IKT-a. Svaka metoda će biti predstavljena primjerom dobre prakse.

Očekivani ishodi učenja: uvesti promjene u svoj način rada; personalizirati poučavanje; učiniti poučavanje zabavnim; suradničkim i otvorenim; stvoriti okruženje u kojem će učenik najbolje učiti; ojačati digitalne kompetencije, demonstrirati primjere iz prakse.

Predavanje je namijenjeno svim odgojno-obrazovnim djelatnicima koji žele realizirati suvremenu nastavu s fokusom na znanje i vještine koje se mogu steći i koristiti, ali i svima onima koji žele steći novo znanje u domeni obrazovnih trendova i integracije IKT-a u učenje i poučavanje.
Sudionici predavanja će usvojiti novo znanje, unaprijediti osobne i profesionalne kompetencije i implementirati nova saznanja u vlastitu nastavnu i stručnu praksu.

Predavačica: Nada Ratković, Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj

Webinar će se održati 15. siječnja 2020. godine u 13.00 sati. Predviđeno vrijeme trajanja webinara je jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje ćete pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/8620

Snimke webinara objavljuju se na kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja na sustavu Meduza.



Najave | Projekti | Nacionalni kurikulum