Stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2020./2021.

Rok: 15. studenoga 2019.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s Veleposlanstvom Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj, objavljuju natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2020./2021. Za hrvatske državljane dodjeljuju se sljedeće kategorije stipendija u konkurenciji s kandidatima iz drugih zemalja Europske unije:

  1. stipendije za znanstvenoistraživačke boravke u Švicarskoj, za diplomirane (MA) kandidate;
  2. stipendije za doktorske studije, za diplomirane (MA) kandidate;
  3. stipendije za poslijedoktorske studije, za kandidate koji su stekli akademski stupanj doktora znanosti u razdoblju između 31. prosinca 2016. i 31. srpnja 2020. godine;
  4. stipendije za umjetničke smjerove, za diplomske (master) studije na konzervatorijima i umjetničkim školama u sklopu švicarskih sveučilišta primijenjenih znanosti, za diplomirane (BA) kandidate.

Napomena 1: Za stipendije za znanstvenoistraživačke boravke (stipendije pod 1.), za doktorske studije (stipendije pod 2.) te za umjetničke smjerove (stipendije pod 4.) mogu se, osim kandidata koji su završili studij, prijaviti i kandidati koji ga u trenutku prijave na natječaj nisu još završili, međutim ti kandidati su obvezni završiti studij prije početka stipendije, a najkasnije do 31. srpnja 2020. godine.

Napomena 2: Stipendije za znanstvenoistraživačke boravke (stipendije pod 1.), za doktorske studije (stipendije pod 2.) te za umjetničke smjerove (stipendije pod 4.) namijenjene su kandidatima koji su rođeni nakon 31. prosinca 1984. godine.

Detaljne informacije dostupne su u priloženim dokumentima na engleskome jeziku i na mrežnoj stranici Državnog tajništva za obrazovanje i znanost Švicarske.

Natječajnu dokumentaciju, koja uključuje prijavne obrasce, zainteresirani kandidati trebaju zatražiti od Veleposlanstva Švicarske Konfederacije.

Osoba za kontakt je gosp. Pero Katušić, tel.: +385 1 487 88 16, e-pošta: pero.katusic@eda.admin.ch.

Uz prijavne obrasce, dostupne pri Veleposlanstvu Švicarske Konfederacije, prijavi je potrebno priložiti ispunjen i otisnut on-line obrazac na hrvatskome jeziku koji je dostupan na web stranici Agencije za mobilnost i programe EU-a. Obrazac služi kao temelj za elektroničku obradu podataka.

Prijavu, s potpunom dokumentacijom na jednome od jezika: njemačkome, francuskome, talijanskome ili engleskome, treba poslati u dva primjerka (jedan primjerak s originalnim dokumentima i jedan s preslikama) do 15. studenoga 2019. godine na adresu:

Agencija za mobilnost i programe Europske unije
Frankopanska ulica 26
10 000 Zagreb
s naznakom: „Za stipendije Švicarske Konfederacije“

Upiti se šalju na adresu e-pošte: bilaterala@mobilnost.hr

Prijavom na natječaj kandidati daju privolu Agenciji za mobilnost i programe EU-a za prikupljanje i obradu osobnih podataka koje su ustupili prijavom u svrhu provedbe natječaja.