Potpisan ugovor o dodjeli 432 milijuna kuna bespovratnih sredstava Dječjoj bolnici Srebrnjak

Danas je u prostorima Vlade Republike Hrvatske održano svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za Veliki projekt „Dječji centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak (CCTM)“


Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je 432 milijuna kuna iz EU fondova za veliki infrastrukturni projekt zamišljen kao centar za kliničko istraživanje koji će djelovati kao suvremena platforma tzv. translacijskih istraživanja usmjerenih na prevladavanje jaza između biomedicinskih istraživanja i kliničke prakse.

Navedena istraživanja bit će usmjerena ka uvođenju i jačanju koncepta personalizirane i precizne medicine te jačanju kapaciteta za IRI i suradnju znanosti i industrije na interdisciplinarnim istraživanjima.

Ugovor su potpisali ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije gosp. Tomislav Petric te ravnatelj dječje bolnice Srebrnjak doc. dr. sc. Boro Nogalo, dr. med.
 

Stranica | Priopćenja | EU fondovi