Program tečajeva i konferencija Europske organizacije za molekularnu biologiju

Europska organizacija za molekularnu biologiju (EMBL) obavještava da će se u 2017. godini održati niz konferencija, radionica, tečajeva i simpozija kojima se promiče suradnja iz područja znanosti o životu (Cancer Immunotherapy, Imaging in Pharma R&D, Biology of Membranes, Nucleosomes, Mammalian Genetics and Genomics). Organizatori najavljuju teme sastanaka kao što su: Chromatin and Epigenetics, Translational Control, The Non-Coding Genome, Seeing is Believeing.

EMBL Program tečajeva i konferencija prvi je događaj u 2017. godini te predstavlja najveći izvor podataka i mogućnost suradnje iz područja genetike i molekularne biologije. Više o rokovima i prijavama na simpozije možete pronaći na: www.embo-embl-symposia.org.

Sve informacije o konferencijama u sklopu Programa možete pronaći na www.embl.org/events, što je ujedno prilika i mogućnost demonstracije različitih znanstvenih dostignuća iz Republike Hrvatske, koja je članica EMBL-a od 2006. godine s obvezom plaćanja godišnjeg članstva od otprilike 300.000 eura te odgovarajućih kontribucija za sudjelovanje u radu European Molecular Biology Conference (EMBC). Time se hrvatskim istraživačima pruža mogućnost suradnje s više od 20 zemalja članica u vodećim projektima iz područja znanosti o životu (pristup u sedam istraživačkih infrastruktura i projekata iz područja biologije i medicine u Europskoj uniji) te prilika za mlade i uspješne istraživače u sklopu EMBL PhD Programa. Više o mogućnostima online suradnje: www.ebi.ac.uk/training/online.

Za svu logističku potporu i mogućnost sudjelovanja na konferencijama, sponzoriranje međunarodne suradnje i drugim događajima kojima se promiče suradnja iz područja znanosti o životu i sudjelovanje na konferencijama, simpozijima u 2017. godini, možete se obratiti izravno EMBL-u na: events@embl.de.

Republika Hrvatska aktivno sudjeluje u radu preko svojih istaknutih znanstvenika u odboru pri European Molecular Biology Conference (EMBC), odnosno praćenju rada u European Molecular Biology Organization (EMBO) i European Molecular Biology Laboratory (EMBL).

 

 

 



Najave | Priopćenja | Međunarodna suradnja