Projekt „Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih učilišta“ - završna konferencija

Na Sveučilištu u Zagrebu održana je 26. rujna 2016. godine završna konferencija o programskim ugovorima. Konferencija je održana u sklopu projekta pod nazivom „Izgradnja kapaciteta za programsko financiranje visokih učilišta“, ukupne vrijednosti 2.295.000,00 kuna, od čega je 1.950.750,00 kuna bespovratnih sredstava. Provedba projekta započela je u svibnju 2015., a završava 3. listopada 2016. godine.

Ishod ovoga projekta poslužit će kao temelj za unapređenje elemenata dosadašnjega modela financiranja i uvođenje cjelovitih programskih ugovora. Potpora stručnjaka Svjetske banke, koji imaju višegodišnji ekspertni uvid u sustav financiranja visokog obrazovanja te sustav znanosti i to na međunarodnoj razini kao i u Republici Hrvatskoj, pridonijet će uvođenju cjelovitoga programskog financiranja visokog obrazovanja. Time će se ostvariti cilj unapređenja sustava kvalitete, upravljanja i financiranja visokog obrazovanja.

Konferenciji su nazočili predstavnici sveučilišta, Ministarstva financija, Instituta za fiziku, Svjetske banke te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

U uvodnome dijelu radionice prisutnima su se obratili prof. dr. sc. Srećko Tomas, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta, prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu te gosp. Carlos Piñerúa, voditelj Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju. Nakon uvodnoga dijela uslijedila su izlaganja predstavnika nekih od spomenutih institucija vezano uz spremnost na uvođenje cjelovitoga programskog financiranja visokog obrazovanja te potencijalne prepreke vezane uza zakonodavstvo koje se odnose na učinkovitije financiranje i vrednovanje programskih ugovora.

Više informacija o projektu možete dobiti od:

Ivane Krznar, načelnice Sektora za poslovanje visokih učilišta i studentski standard te Vladimire Ivanković Bradić, više stručne savjetnice u Odjelu za strategiju i razvoj visokog obrazovanja.

Poveznice na relevantne mrežne stranice:

Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.

Strukturni fondovi



Pisane vijesti | Priopćenja | Visoko obrazovanje