e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)

Razdoblje provedbe: ožujak 2015. - kolovoz 2018.

e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)

Korisnik: Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet

Partneri: Agencija za odgoj i obrazovanje, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu

Ukupna vrijednost projekta: 78.982.423,66 HRK

ESF: 67.135.059,58 HRK

Razdoblje provedbe: ožujak 2015. - kolovoz 2018.

CARNet je javna ustanova u području informacijskih i komunikacijskih tehnologija i njihovih primjena u obrazovanju u rasponu od mreža i internetske infrastrukture, preko e-usluga do sigurnosti i korisničke potpore koja djeluje u sklopu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Prema Uredbi o Hrvatskoj akademskoj istraživačkoj mreži - CARNet (Narodne novine, broj: 23/2015.) jedna od djelatnosti CARNeta je provedba informatizacije sustava osnovnog i srednjeg obrazovanja planiranjem, razvojem, organizacijom, provedbom i praćenjem ključnih aspekata informatizacije, u suradnji s ministarstvom nadležnim za obrazovanje i znanost.

Cilj projekta je podizanje razine digitalne zrelosti škola, a kako bi se potaknula primjena informacijsko-komunikacijskih tehnologija kojom će se unaprijediti proces učenja i poučavanja, u pilot-projektu će u stručnom usavršavanju sudjelovati 2.500 odgojno-obrazovnih djelatnika, razvit će se 16 digitalnih obrazovnih sadržaja za učenike i nastavnike prirodoslovnih predmeta (kemije, biologije, fizike) u 7. i 8. razredima osnovne škole te 1. i 2. razredima gimnazija, a 151 škola će dobiti potporu za unapređenje svoje digitalne zrelosti.

Projektom se pilotiraju organizacijski, tehnološki i obrazovni koncepti primjene informacijsko-komunikacijskih tehnologija u obrazovnim i poslovnim procesima u 10% (osnovnih i srednjih) škola u Republici Hrvatskoj u dvije školske godine. Na temelju iskustva pilotiranja razvit će se i strategija za provedbu sustava digitalno zrelih škola u cijelom sustavu osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Više informacija: www.e-skole.hr
 

Pisane vijesti | Projekti | EU fondovi