Veliki interes za novi Fond za ulaganje u znanost i inovacije

Predstavnici fakulteta, sveučilišta, znanstvenih instituta, veleučilišta, kliničkih bolničkih centara i drugih institucija, njih ukupno 191, upoznato je s ciljevima i uvjetima novog natječaja u okviru sheme Fond za ulaganje u znanost i inovacije (Science and Innovation Investment Fund – SIIF), financirane iz Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA).

Radionice na kojima je predstavljen nov natječaj održane su 8. i 9. rujna u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa. Uvodnim se govorom nazočnima obratio dr. sc. Hrvoje Meštrić, ravnatelj Uprave za znanost, napomenuvši da je Ministarstvo primilo iznenađujuće velik broj prijava na radionice, što je pokazatelj velikog interesa za ovu shemu financiranja. Osvrnuo se i na ciljeve Operativnog programa za regionalnu konkurentnost, u okviru kojeg se financira ova shema, kao i na već dodijeljena sredstva u okviru Fonda.

Uslijedile su prezentacije institucionalnog okvira i smjernica za prijavitelje koje je održao g. Ivan Serdarušić.

Napominjemo da Ministarstvo predviđa održavanje serije od još ukupno 12 radionica tijekom rujna i listopada u četirima hrvatskim gradovima.