Poziv na prezentaciju mogućnosti uključivanja hrvatskog gospodarstva u programe EUMETSAT-a putem objavljenih natječaja

Rok prijave: 11. veljače 2020.

POZIV

na prezentaciju mogućnosti uključivanja hrvatskoga gospodarstva
u programe EUMETSAT-a putem objavljenih natječaja

13. veljače 2020. (četvrtak) u 9.30 sati
u Zagrebu, Hrvatska gospodarska komora
Rooseveltov trg 2, Vijećnica, I. kat


U suradnji s Državnim hidrometeorološkim zavodom, Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Europskom međuvladinom organizacijom za korištenje meteoroloških satelita EUMETSAT, Hrvatska gospodarska komora organizira predstavljanje mogućnosti za uključivanje hrvatskoga gospodarstva i znanosti u projekte EUMETSAT-a.

Prezentacija na koju Vas sa zadovoljstvom pozivamo rezultat je članstva Republike Hrvatske u EUMETSAT-u i slijedom toga stečenoga prava na ravnopravno uključivanje hrvatske industrije i znanstveno-stručne zajednice - sveučilišta i znanstvenih centara - u proizvodnju i unapređenje rada meteoroloških satelita i prijenosa satelitskih podataka, što uključuje nova idejna rješenja, aplikativna informatička rješenja i slično. Posebno se ističe mogućnost sudjelovanja u konzorcijima kao podizvođači. Uz navedeno, EUMETSAT provodi i postupke nabave male vrijednosti na kojima se odabiru izvođači.

Nositelj strukovnih aktivnosti u EUMETSAT-u za Hrvatsku je Državni hidrometeorološki zavod, a Hrvatska gospodarska komora je Industrial Focal Point u EUMETSAT-u. Članstvo u EUMETSAT-u za njezine članice, pa tako i Hrvatsku, otvara mogućnost sudjelovanja hrvatskih poduzetnika, stručnjaka i znanstvenika na natječajima EUMETSAT-a kojima se podržavaju njihove poslovne aktivnosti.

Pozivamo Vas da se odazovete ovom pozivu, kao i da iskoristite mogućnost individualnih konzultacija sa stručnim osobama EUMETSAT-a o mogućoj suradnji. Radni jezik događanja je engleski.

Molimo zainteresirane da svoje sudjelovanje prijave na poveznici:
https://www.hgk.hr/s-energetiku-i-zastitu-okolisa/prezentacija-mogucnosti-ukljucivanja-hrvatskog-gospodarstva-u-programe-eumetsat-a-putem-objavljenih-natjecaja-najava, najkasnije do 11. veljače 2020. godine.

Veselimo se Vašem dolasku!